Data netwerk beheer

Wij hebben verstand van vrijwel elk apparaat met een Internet Protocol. We sluiten de apparatuur volgens de richtlijnen binnen je bedrijf aan, beheren deze ook en kunnen het systeem desgewenst onderhouden.

Onze diensten

Vaste data verbinding

Datanetwerken kennen vele vormen en uitvoeringen. Een datanetwerk maakt de uitwisseling van gegevens tussen de aangesloten hardware mogelijk.  Dat varieert van Pc’s, servers en printers, beamers tot telefonie en internet.

Glasvezel passen we over het algemeen toe om gebouwen met elkaar te verbinden en om in grotere bedrijfsgebouwen patchkasten onderling te verbinden. 

Enkele jaren terug waren velen ervan overtuigd dat Fibre to Desk snel gemeengoed zou worden. Dat dit niet is gebeurd heeft verschillende oorzaken. Ten eerste is glasvezel nog altijd relatief duur en kan nog altijd niet concurreren met hoogwaardige koperbekabeling. Ten tweede kan met koperbekabeling, door de doorontwikkeling hiervan, ongeveer dezelfde data-snelheid behaald worden. Een andere oorzaak is de relatieve kwetsbaarheid van glasvezel.

Koper bekabeling wordt nog altijd het meest toegepast. Relatief goedkoop en vrijwel universeel inzetbaar. Als een datanetwerk goed is aangelegd kan elke medewerker, zonder dat daarvoor een cursus of opleiding voor nodig is, elke PC, printer of telefoontoestel eenvoudig aansluiten en/of verhuizen.

Een vaste verbinding voor uw werkstation kent een zeer hoge betrouwbaarheid. Veel hoger dan draadloze netwerken. Ondanks de enorme ontwikkeling van draadloze netwerken zijn deze niet alleen storing gevoeliger dan vaste bekabeling maar zijn deze storingen vaak moeilijker te lokaliseren en te verhelpen.

Hoewel de betrouwbaarheid van, met name, managed Wi-Fi netwerken enorm is verbeterd, adviseren wij deze nog altijd als toevoeging.

Zakelijk WiFi netwerk

Met onze WiFi diensten zorgen wij voor een veilig netwerk waar
iedereen in een bedrijf gebruik van kan maken, bezoekers en
medewerkers.

Een professioneel goed beveiligd en beheerd draadloos netwerk met uitstekende service, voor als er toch eens problemen zijn. Veilig draadloos internet zonder gedoe. Geen zoektocht meer naar het WiFi wachtwoord terwijl een klant zit te wachten tot hij verbinding kan maken. 

Geen onveilige verbindingen meer doordat iedereen het netwerk gebruikt. En geen paniek meer wanneer het internet even niet werkt. 

Na de volledige installatie blijven we alles monitoren. Actief beheer en altijd up-to-date. Die garantie bieden wij u.

4G Back-up verbinding

Een feilloos werkende internetverbinding is cruciaal voor elke organisatie. Valt de breedbandverbinding weg, dan kan dat voor veel problemen zorgen. In het gunstigste geval duurt zo’n internetstoring slechts enkele minuten, maar in het ergste geval duurt het een aantal dagen. 

Medewerkers kunnen door de uitval van het internet hun werk niet uitvoeren; VoIP-telefonie werkt niet, e-mail verkeer is onmogelijk, men kan niet bij bestanden in de cloud, klanten kunnen niet pinnen etc. Het werk ligt door de internetstoring een tijd stil en zoals u weet: tijd is geld.

Met een 4G internet back-up blijft u altijd verbonden
Met een 4G internet back-up draait uw organisatie gewoon op rolletjes tijdens een internetstoring. Valt de hoofdverbinding (internet via glasvezel, kabel of ADSL) uit, dan wordt deze automatisch vervangen door de 4G back-up verbinding. Deze tijdelijke internet back-up zorgt ervoor dat de werkzaamheden op kantoor continueren en uw organisatie en reputatie geen schade lijden. En niet geheel onbelangrijk: een 4G back-up is in verhouding goedkoper dan een stilstaande organisatie.

Advies nodig?

Jij verdient de beste service, wij staan 24/7 klaar bij storingen voor ZZP, MKB en groot zakelijk.